Kleentec RUN-BIKE- RUN Wierden

Zondag 13 maart was de 27e Kleentec RUN-BIKE- RUN. Deze unieke off-road duathlon, georganiseerd door Triathlon Vereniging Argo, vond plaats op het recreatieterrein het Lageveld in Wierden. Deze wedstrijd behoort tot één van de oudste ATB RBR's in Nederland, de eerste editie stamt uit 1989.

De wedstrijd geldt traditioneel ideaal als voorbereiding op het duathlon en triathlonseizoen. De deelnemers moesten 5 kilometer lopen, 20 kilometer mountainbiken en weer 2,5 kilometer lopen rondom het Lageveld.

Bij de mannen ontstond er bij de eerste ronden lopen een mooie kopgroep bestaande uit: Rutger op den Dries, Izar van Gool, Martijn Paalman en vlak daarachter kwamen Montell Veldhuis en Joost Christiaans. Bij het fietsen werd er duidelijk verschil gemaakt en sloegen Izar van Gool en Martijn Paalman een gat met de rest van het deelnemersveld. Pas bij de laatste twee loopronden werd de winnaar duidelijk en liet Martijn Paalman zien dat hij de sterkste was van vandaag. Izar van Gool finishte op 30 sec. achterstand als 2 de en Joost Christiaans maakte het podium compleet door zeer sterk te fietsen en daardoor als 3 de te eindigen.

Bij de duo’s was de strijd minder spannend, Laurens den Ouden liep bij de bovenstaande kopgroep mee en Lex Bergsma maakte het verschil bij het fietsen zeer duidelijk. Met een parcoursrecord finishte het duo met een voorsprong van ruim 2 min. op de nr 2 van de duo’s Dennis Lichtenberg en Nico Beldman.

Bij de dames was Hilde Pape de beste loopster, maar bij het fietsen kon ze de voorsprong niet

vasthouden. Natascha vd Vlis, Janneke Logtenberg en Simone Hakenberg begonnen op de fiets aan een zeer geslaagde inhaalrace en mochten hierdoor uiteindelijk het podium betreden als resp. nr 1, 2 en 3.

De uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl

Zaterdag 11 juni organiseert TV ARGO de jaarlijkse triathlon rondom het Lageveld in Wierden. Dan moeten de deelnemers 500mtr zwemmen in het Lageveld, 20km fietsen op de weg en 5km lopen rondom het Lageveld. Kijk op de speciale Kleentec Triathlon Wierden pagina voor meer informatie.

Meer info: info@argo.nl


Featured Posts
Recent Posts